FysioBalans – Fysiowave – Zevenbergen

FysioBalans

FysioBalans

Groepsrevalidatie voor kankerpatiënten

Door betere behandelingen hebben mensen met kanker tegenwoordig een grotere kans op genezing dan vroeger. Toch blijft kanker een ingrijpende ziekte die uw leven fors overhoop kan halen. Veel mensen hebben na de behandeling tegen kanker moeite hun leven weer op te pakken. Ze zijn bijvoorbeeld snel vermoeid, hun conditie is achteruit gegaan of ze hebben last van angst en somberheid. Herkent u dit? Dan is het revalidatieprogramma Fysio Balans mogelijk iets voor u.

De ziekte en de intensieve behandelingen hebben aanzienlijke gevolgen, die voor mensen met kanker het functioneren en welbevinden ernstig kunnen belemmeren. Revalideren met FysioBalans is gericht op het verminderen van en het leren omgaan met restklachten zoals vermoeidheid, pijn, angst en neerslachtigheid. De kwaliteit van leven verbetert daardoor. Dit gebeurt door middel van lichaamstraining(zwemmen en sporten) en lotgenotensessies.

Het revalidatieprogramma  kan u helpen te herstellen en uw conditie te ver beteren. In dit programma werkt u in een groep van zes  tot tien deelnemers aan uw conditie. Drie maanden lang traint u twee tot drie keer per week met therapeutisch zwemmen en groeps sport.

U oefent op uw eigen niveau onder begeleiding van fysiotherapeuten. Daarnaast krijgt u in een aantal bijeenkomsten informatie over onderwerpen zoals omgaan met stress en vermoeidheid ,weer aan het werk gaan enz. Samen met lotgenoten probeert u zo een nieuw evenwicht te vinden in de periode na de behandelingen tegen kanker.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat  deelnemers  zich fitter voelen en vinden dat het programma heeft geholpen bij hun herstel. Zij hebben geleerd om te gaan met de gevolgen van hun ziekte, hebben een betere conditie en zijn minder vermoeid.  Mensen die na de behandeling tegen kanker deelgenomen hebben aan een revalidatie programma, herstellen beter dan mensen die dat niet hebben gedaan. Zij hebben minder last van angst, zijn opgewekter en kunnen werk, huishouden en hobby’s beter uitvoeren. Hoeveel vooruitgang u maakt door aan het programma deel te nemen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

U kunt aan Fysiobalans deel nemen nadat de behandelingen in het ziekenhuis zijn afgerond. U moet zich redelijk kunnen bewegen. Ook moet uw conditie goed genoeg zijn om de fitness oefeningen te kunnen doen en aan het groepsprogramma te kunnen deelnemen. Uw arts en fysiotherapeut kunnen dat het beste beoordelen.

In de meeste gevallen wordt het programma geheel of gedeeltelijk vergoed door uw verzekering. Uw fysiotherapeut kan u hierover meer informatie geven.

Heeft u vragen of dit programma of wilt u zich aanmelden? Vraag dan naar Tim of Elizabeth of stuur een email naar e.degroot@fysiowave.nl of t.santbergen@fysiowave.nl