Afzwemmen – Fysiowave – Zevenbergen

Afzwemmen

Afzwemmen

Afzwemmen in eigen bad

En dan is het zover, dan mag uw kind eindelijk afzwemmen. Dit is meestal een spannende dag voor zowel de ouders als de kinderen. Om het allemaal zo ontspannen mogelijk te maken, zwemmen wij gewoon af in ons eigen zwembad. De kinderen kunnen dan afzwemmen in hun vertrouwde omgeving, precies zoals ze het geoefend hebben.

Het afzwemmen vindt vrijwel altijd op zondag plaats, omdat dit de enige dag van de week is, dat het bad zoveel uur achterelkaar vrij is. In een uitzonderlijke situatie kan er individueel uitgeweken worden naar een andere dag.

Gezien de relatief kleine ruimte op het zwembad, is het maar voor 2 personen per afzwemmer mogelijk om te komen kijken. Eventueel kleine kinderen kunnen meekomen, indien ze bij een van de twee bezoekers op schoot zitten.

Belangrijk voor het afzwemmen

Voor het afzwemmen zijn enkele zaken zeer belangrijk:

  • Zorg dat u het afzwembriefje op tijd terug inlevert samen met het afzwemgeld. Dit is voor ons van groot belang in verband met het klaarmaken van het diploma en het inplannen van de eventuele les voor het volgende diploma.
  • Vul het afzwembriefje duidelijk en correct in, want deze gegevens worden op het diploma afgedrukt.
  • Ben op tijd aanwezig voor het tijdstip van afzwemmen, omdat de dag strak georganiseerd is en er niet gewacht kan worden op uw kind.
  • Vergeet niet de juiste kleding mee te nemen voor het kledingzwemmen. Kijk eventueel bij kledingeisen afzwemmen voor de juiste samenstelling.
  • Zorg dat uw kind uitgerust en zo ontspannen mogelijk naar het afzwemmen komt.
  • Vergeet vooral uw fototoestel of filmcamera niet voor deze unieke prestatie.