Therapiezwemmen – Fysiowave – Zevenbergen

Therapiezwemmen

Therapiezwemmen

Wat is therapiezwemmen?

Therapiezwemmen is eigenlijk bewegen in het water voor mensen die door hun ziekte of aandoening niet aan het ‘gewone zwemmen’ of andere sporten kunnen deelnemen. De lessen hebben als doelstelling om zoveel mogelijk het lichaam in beweging te zetten, dit ondanks de aanwezige ziekte of aandoening. In de lessen komen diverse oefeningen voor die het doel hebben om: de gewrichten los te maken, lichte training van de spieren, ontspanning en natuurlijk het plezier in het bewegen zelf. Alle lessen staan onder leiding van een van onze fysiotherapeuten en worden gegeven in het eigen zwembad van Fysiowave.

Wanneer zijn de lessen?

De lessen vinden plaats op donderdag en vrijdag, waarbij het water op deze dagen extra wordt opgewarmd naar 32,5 graad. Wij trachten zoveel mogelijk mensen van gelijk niveau in een groep te plaatsen, zodat de oefenstof op de groep kan worden aangepast. Er worden geen grote prestaties van u verwacht; het bewegen op zich is al belangrijk genoeg! Kijk voor de exacte lestijden op deze site onder zwembad/lesrooster.

Wat zijn de kosten?

Indien u een aandoening heeft die op de chronische lijst fysiotherapie voorkomt of een aanvullende verzekering heeft welke fysiotherapie vergoedt, dan kunnen de kosten, gedeeltelijk of volledig, vergoed worden door uw zorgverzekering. Bent u niet aanvullend verzekerd of heeft u maar beperkt fysiotherapie in uw aanvullend pakket, dan kunt u ook gewoon contributie betalen, net zoals andere activiteiten binnen Fysiowave. Kijk onder zwembad/tarieven voor de exacte kosten van deze lessen.

Aanmelden

Het is verstandig om van te voren contact op te nemen met een van onze fysiotherapeuten, deze kan u informeren over welke groep voor u het meest geschikt is, de mate van vergoeding vanuit uw verzekering, de eventuele kosten en de inhoud van de lessen.