Aquasporten – Fysiowave – Zevenbergen

Aquasporten

Aquasporten

Aquasporten zijn eigenlijk alle activiteiten die door ons gegeven worden in het water behalve de zwemlessen. In deze lessen staat op verschillende manieren het bewegen in het water centraal, waardoor u aan uw conditie en kracht werkt. Iedere les doet dat op een andere manier en met een andere intensiteit. Hieronder volgt een omschrijving van de diverse activiteiten. Kijk eventueel onder lesrooster voor de exacte tijdstippen waarop deze lessen gegeven worden.

Aquarobic

Aquarobic is de ‘natte’ uitvoering van het aerobic op het land. U staat in borstdiep water en voert allerlei bewegingen uit op muziek. Tijdens deze lessen kunnen nog allerlei middelen (bv. halters) gebruikt worden om de oefeningen te verzwaren, waardoor de spieren versterkt worden en de conditie verbeterd. Door de opwaartse druk van het water, is aquarobics minder belastend voor de gewrichten, dan aerobics op het land.

Aquajoggen

Aquajoggen is het ‘lopen’ in het water. Door middel van een ‘wetbelt’ hangt u min of meer rechtop in het water en door te lopen komt u vooruit. Doordat u de bodem niet raakt, is dit totaal niet belastend voor uw gewrichten. Middels allerlei oefenvormen en hulpmiddelen, wordt dit ‘lopen’ verzwaard zodat uw conditie wordt verbeterd.

Trimzwemmen

Is conditieverbetering uw doel en vindt u baantjes zwemmen leuk, dan is trimzwemmen de juiste keuze voor u. Door het zwemmen op allerlei mogelijke manier te verzwaren, gecombineerd met oefeningen en spelvormen, wordt effectief aan uw conditie gewerkt.

55+ zwemmen

Tijdens de 55+ lessen staat het plezier in het bewegen voorop. Door allerlei oefeningen en zwemvormen wordt getracht het hele lichaam in beweging te brengen, zonder dat er een grote inspanning geleverd moet worden. Overigens hoeft u niet per se ouder dan 55 jaar te zijn!

Therapiezwemmen

Therapiezwemmen is een nog minder intensieve vorm van zwemmen, waarbij voornamelijk door allerlei oefeningen, het lichaam bewogen wordt. Door het extra warme water (31,5°) en door de lage belasting op de gewrichten omdat u in borstdiep water staat, kunnen de pijnlijke gewrichten en spieren weer optimaal bewegen. Daarnaast wordt er veel aandacht gegeven aan het ontspannen van het hele lichaam.

Zwangerschapszwemmen

Bent u zwanger, dan is zwangerschapszwemmen als voorbereiding op de bevalling iets voor u. Door het water wordt de extra belasting van de als maar groter en zwaarder wordende buik verminderd, wat de spieren helpt te ontspannen. Als u denkt dat zwangerschapszwemmen alleen maar dobberen is en ontspannen, dan heeft u het mis. Er wordt wel degelijk intensief gezwommen om de conditie zo goed mogelijk te verbeteren. Dit alles natuurlijk wel binnen de mogelijkheden van uw zwangerschap.

Aquabalance

Aquabalance is een soort tai-chi in het water. U staat in borstdiep water en voert allerlei rustige bewegingen uit waarbij zowel het lichaam als uw geest ter ontspanning komt. Daarnaast komen er ook diverse spierversterkende oefeningen aanbod. Er is in deze les duidelijk sprake van ontspanning door inspanning.

Baby-peuterzwemmen

Jong geleerd is oud gedaan. Baby-peuterzwemmen is een speelse les, voor ouder en kind, om uw kind op jonge leeftijd te laten wennen aan het water. Getracht wordt om middels zang, speeltjes en oefeningentjes het kind in een ontspannen sfeer te laten genieten van het spelen met en in het water. Voor de verschillende leeftijden binnen de baby’s en peuters zijn er verschillende groepen.

Banenzwemmen

U mag op uw eigen manier en in uw eigen tempo zwemmen. U kan kiezen om alleen schoolslag te zwemmen maar wilt u het afwisselen met rugslag, borstcrawl en/of rugcrawl dan is dat geen probleem. Kortom een les helemaal voor uzelf.