Perfect pilates – Fysiowave – Zevenbergen

Perfect pilates

Perfect pilates

Perfect pilates is een lichaamstraining waarbij het accent ligt op de training van de “houdingsspieren” te weten de rugspieren, buikspieren, bekkenbodem, middenrif, schouderbladspieren en nekspieren.

Pilates was een trainer van de balletschool in New York die zijn methode toepaste om geblesseerde balletdansers te revalideren. Het woord perfect komt uit de wereld van de fysiotherapie.

De pilatesoefeningen werden aangepast aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van werking van deze houdingsspieren. Bij perfect pilates zijn de onderdelen uit de oude Pilatesmethode gecombineerd met hedendaagse fitness elementen, hierdoor is de methode effectiever, veiliger, intensiever en beter toepasbaar bij patiënten.

Iedereen kan aan de lessen deelnemen want iedereen werkt op zijn eigen nivo. Het gaat niet om de moeilijkheidsgraad maar om de kwaliteit van bewegen oftewel het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet.

Er wordt vooral gewerkt aan souplesse en spierkracht, waarbij de spieren welke in het dagelijks leven verwaarloosd worden extra aangesterkt worden zodat een harmonische spierbalans ontstaat. Mensen krijgen hierdoor een betere houding en minder rug- en nekklachten.

De lessen worden bij Fysiowave gegeven door speciaal voor deze lessen opgeleide instructeurs, waardoor u altijd verzekerd bent van een goede begeleiding.

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt, dat kunt u altijd met ons contact opnemen om een proefles af te spreken. Op de hoofdpagina onder centrum/adresgegevens, vindt u hoe u ons kunt bereiken.

Kijk ook even bij het lesrooster, zodat u weet wanneer de lessen allemaal gegeven worden.